Kim Kilde

 

Silver Burning Birds Eye View 2010

Foto: Morten Espersen

 


HARBOUR/HORIZON i BKS Garage 01. - 23. okt. 2010 er udarbejdet og arrangeret af Peter Christian Storck Birkholm, Kristina Elisabeth Steinbock, Kim Kilde, Marie Thams og Morten Espersen.

 

HARBOUR/HORIZON tager udgangspunkt i ankomsten og afgangen, i både konkret og overført forstand. Med billedligt afsæt i horisonten og havnen undersøger udstillingen en række kognitive og filosofiske spørgsmål omkring overgange og mellemstadier. Hvad sker der i fasen fra lige nu til om lidt? Hvordan forstår og oplever vi forventningens uomgængelige møde med realiteterne? Ankommer vi nogensinde til vores planlagte mål?

Ved at modstille erkendelsesapparatets mikrobevægelser med en sørejse, ønsker vi at skærpe opmærksomheden over for den menneskelige bevidstheds processer. Vi vil belyse den opløsning af eksistens og tilhørsforhold, der synes at finde sted, når en person bevæger sig ud i ydre kontekster, men også den momentane mentale opløsning, man dagligt oplever når man navigerer mellem forskellige indre niveauer af bevidsthed. Vi vil opfange og fastholde de minimale, næsten usynlige signaler, der ofte passerer ubemærket i udkanten af vores bevidsthedshorisont, men ikke desto mindre er med til at bestemme vores færden .

 

www.bksg.kunstakademiet.dk

www.kopenhagen.dk

Kim Kilde
Kim Kilde